Deserturi diverse: Budinci, spume, ciocolata de casa ( 12 retete )
Spuma de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2100) 1. Pune ciocolata, lichiorul si cafeaua intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau asezat pe o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Se amesteca compozitita pana se topeste, iar apoi se lasa la racit 5 minute. Intre timp, amestecaa galbenusurile cu zaharul bine de tot, iar cand s-au transformat intr-o crema adauga ciocolata racita.
2. Bate albusurile spuma, iar apoi cu o lingura de metal incorporeaza-le cu grija in amestecul de ciocolata. Compozitia rezultata se imparte in 4 pahare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.
3. Se servesc pudrate cu cacao sau ciocolata rasa (fructe, piscoturi sau frisca dupa preferinta).
Va dorim Pofta Buna
Ciocolata cu fistic si merisoare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1931) 1. Asezati ciocolata alba intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul lui peste o cratita cu apa clocotita. Amestecati incet in ciocolata pana se topeste complet.
2. Intre timp tapetati o tava mai mare cu hartie de pergament (marginile tavii trebuie sa fie acoperite si ele).
3. Cand ciocolata sa topit, se amesteca fisticul si merisoarele. Se toarna in tava si se lasa sa se raceasca.
4. In timp ce amestecul de ciocolata alba se raceste, se topeste in acelasi mod si ciocolata neagra. Cand ciocolata alba a aproape racita, se toarna ciocolata neagra formand un al doilea strat.
5. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in patrate mici sau dreptunghiuri si se pastreaza in frigider.